Du är hjärtligt välkommen hit till vår webbplats! Att du har hittat hit kan bero på många olika anledningar, men antagligen vill du få en guide över en specifik stad som du kanske har tänkt att besöka. Och då har du hittat rätt! Att besöka en stad kan vara lite klurigt, beroende på storleken på staden, kanske vilken årstid besöket kommer att ske men även anledningen till ditt besök. Och då kan det vara skönt med en guide som hjälper dig på traven och ger dig lite tips som du kan ha nytta av.

På denna webbplats hittar du flera stadsguider. Du hittar en guide om vår kära huvudstad Stockholm, där du får en liten inblick i vad som händer i Stockholm samt en kort historisk bakgrund. Du hittar även några olika tips på sevärdheter som du inte bör missa och tips på bra shopping. Förutom detta hittar du även tips på vilka naturområden och parker som finns i Stockholm om du vill ge dig ut på en skön promenad eller vill vara aktiv. Stockholm är en av världens mest museitätaste städer så om du tycker om att besöka museum i någon form bör du inte missa denna guide! Om du vill uppleva lite spänning finns det även en guide om casino.

Givetvis finner du även stadsguider om Göteborg och Malmö, Sveriges andra och tredje största städer. I båda guiderna hittar lite kort historia, evenemang som sker i dessa båda städer samt tips på sevärdheter, shopping, museum, natur och restauranger, ja nästan allt för att du ska känna att du har koll på läget inför ditt besök och vet vad du ska prioritera och vad du kan välja bort. För göra och se allt kommer du antagligen inte att hinna! Två andra städer som också återfinns på denna webbplats med tillhörande guider är Gävle och Uppsala. Givetvis finner du även i dessa guider information och tips om vart du shoppar bäst, varför du bör besöka vissa sevärdheter och lite kort om städernas historia. Befinner du dig till exempel i Gävle vid första advent bör du besöka invigningen av den stora halmbocken och befinner du dig i Uppsala är nog ett besök i domkyrkan ett måste som dessutom är Skandinaviens största och högsta kyrka och började byggas redan år 1270.

Så håll till godo med våra stadsguider och få inspiration om vad just du ska göra under ditt besök i någon av dessa städer!