Time Out säger

Vänlig varning! Vi jobbar hårt för att vara korrekta. Men det här är ovanliga tider, så kontrollera att lokalerna fortfarande är öppna.

Ofta beskrivs som den svenska huvudstadens lekplats för vuxna, ingen resa till Stockholm mellan maj och september är komplett utan besök hos mamman till utomhusfestlokaler, Trädgården. Sprawling under en gigantisk betongbro, är det hem till en massiv innergård dansområde, en hamburgerstuga, bordtennis och bouleområden och ett pussel av mindre terrasser och barer som brister ut i livet under högsäsong. På Trädgården, när solen skiner, sliter stockholmarna ur sin stereotyp som ett slutet och blygt gäng och omfamnar kontakten med främlingar. Boka framåt för de populära Daytime Sessions, som drar respekterade EDM, garage och hus DJs. Under kallare perioder på året skalar lokalen ner till en techno- och elektroklubb på två våningar som heter Under Bron (Under the Bridge), med en mer underjordisk känsla.

Time Out-tips: Inträde är ofta gratis före 20:00; kolla trädgårdens sociala medier för den senaste informationen. Stämningen här är väldigt avslappnad, men se upp för att temperaturen kan sjunka snabbt om du har dykt upp i dina favorit sommarshorts.

Sola vid Hornstulls Strand

Denna lilla sandsträcka i utkanten av en av Södermalms mest populära stadsdelar blir den ultimata samlingsplatsen när sommaren slår till. Det finns en brygga att bada från, minigolf, flera glass- och korvstånd, plus panoramautsikt över vattnet mot den glänsande nya Liljeholmen-utvecklingen. På natten kommer folkmassor ut för att dricka, fånga lite kvällssol och tävla om att spränga den mest högljudda stereon. Den flytande oasbaren Loopen fortsätter att servera drycker tills midnattssolen tar sin korta paus.

Time Out-tips: Detta är en utmärkt badplats, men att ta ett dopp här är bara för de (extremt!) modiga – åtminstone fram till juni. Vid Brunnsviken, sjön vid Stockholms universitet, finns lite varmare vatten.

Fotografiska (fotografiska)

Time Out säger
Vänlig varning! Vi jobbar hårt för att vara korrekta. Men det här är ovanliga tider, så kontrollera att lokalerna fortfarande är öppna.

Detta rymliga luftiga galleri rymmer omsorgsfullt utvalda och ofta föränderliga utställningar, inuti en imponerande röd tegelbyggnad före detta tullbyggnad. Nya samlingar av kändisar som Martin Schoeller, djungeldjurälskaren Nick Brandt och rockstjärnan Bryan Adams har tjänat till att imponera på lokala shutterbugs. De välskrivna utställningsguiderna är ett välkommet tillskott för nybörjare. På bottenvåningen är utställningen bakom kulisserna lätt missad, men denna vinge innehåller ofta minnesvärd och ibland tårdrypande fotojournalistik, från hemliga bilder av krig till glädjefirande i vardagen. När du har haft tillräckligt med kultur, gå upp till den värkande eleganta baren och kaféområdet, som serverar dyra men mycket välsmakande snacks, fantastiskt kaffe och ett starkt urval av kvalitetsviner. Den är öppen fram till kl. 13.00 torsdag till söndag och 23.00 under resten av veckan.

Time Out tips: Jostle dig in i en fönsterplats i Fotografiskas café för fantastisk panoramautsikt över Gamla stan i Stockholm och Djurgårdens historiska nöjespark Gröna Lund, öppen sedan 1883.

Trädgården

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.