Helsingborg är Sveriges nionde största tätort och här bor det runt 108 0000 invånare. Det är en av de äldsta städerna i Norden och det var en viktig mittpunkt under Vikingatiden i Skandinavien, där uppmärksamheten sedan fortsatte att bidra till befolkningen och verksamheterna som fanns där under senare tid, speciellt när Sverige och Danmark krigade. Därför blev Helsingborg en viktig stad när det gäller industriarbete och handel, speciellt tack vare lokaliseringen av Helsingborg under dessa årtionden. Idag är Helsingborg hem till många mindre företagare och verksamheter. Helsingborg är den näst största staden i Skåne län och med Öresundståget kan du enkelt ta dig fram och tillbaka mellan städerna i Skåne och över till Köpenhamn. Helsingborg erbjuder både många bostadsrätter och hyresrätter, tillsammans med en vacker stenstad med en intim arkitektur.

Helsingborg

Sevärdheter

Helsingborg har många oslipade och slipade diamanter som du kan gå till när du besöker staden. En sevärdhet är absolut Stortorget som erbjuder besökarna en trevlig stadsutflykt med bemötande arkitektur. Du kan också åka iväg till Pålsjö slott om du önskar en mer unik upplevelse tillbaka i tiden. Förutom detta kan du dessutom besöka Ramlösa hälsobrunn. Letar du efter mer kultur, ta då en promenad till Helsingborgs konserthus där både uppträdanden och teater kan underhålla dig och ditt besök i Helsingborg.

Helsingborg har också många olika nattklubbar eller krogar om du är ute efter en rolig kväll ute. Du hittar många av nattklubbarna eller krogarna i centrum av Helsingborg och det finns även några ställen du kan besöka runt Söder om staden. Helsingborg erbjuder också många vackra parker runt om i staden som verkligen blommar vackert under sommarhalvåret. Är det sommar ute kan du dessutom besöka en av Helsingborgs stränder, som till exempel Tropical Beach på Parapeten eller Järnvägsmännens bad och Gröningen som också är populära stränder att besöka.

Historia och museum

Letar du efter ett museum eller historia bakom Helsingborg, ta då en titt på Sankta Maria kyrka som hedrar just Jungfru Maria och erbjuder vacker arkitektur från Kristendomens Helsingborg. Letar du efter något mer i din smak kan du istället besöka Helsingborg friluftsmuseum där du hittar intressant och fångande fakta om just friluftshistoria i Helsingborg och Sverige. Stadsmuseet är en av de populäraste byggnaderna att besöka om du befinner dig i Helsingborg och erbjuder allt från konst till arkeologiska och naturvetenskapliga föremål. Du hittar också Grafiska museet som är det största tryckerimuseum so Norden.

Shopping

Runt år 1961 så fick Sverige en av sina första gågator och detta var just i Helsingborg. Idag hittar du de största shoppinggatorna runt Mariagatan och Bruksgatan. Det går även att hitta fler shoppingrundor runt norra och södra storgatan. Precis utanför Helsingborg så kan du hitta ett av de största köpcentret som finns i Sverige, nämligen Väla köpcentrum. Köpcentrumet erbjuder över 40 olika butiker. Eftersom Helsingborg ligger såpass nära Köpenhamn så brukar dessutom många åka över till Danmark under shoppingturen. 

Mat och dryck

Gillar du mat och dryck så är Helsingborg en perfekt stad för dig, då det är Sveriges tätande stad när man tittar på krogar och restauranger. Du hittar många olika restauranger och mattyper och både kvalité och pris skiljer sig. Du kan besöka många populära restauranger som till exempel Sofiero slottsrestaurang eller Sillen & Makrillen för att nämna några få. Det finns ett riktigt stort utbud av restauranger i Helsingborg, både populära och mer klassiska. Du hittar dessutom många olika restauranger som ligger precis vid eller på vattnet och dessa hittar du runt Kajpromenaden eller vid den Norra hamnen. Förutom allt detta brukar det även erbjuda färjor som tar dig på en tur ute på Öresund tillsammans med en unik matupplevelse.

Helsingborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.